|

10 výhod operativního leasingu

VW Arteon

Operativní leasing je ideální příležitostí pro všechny, kdo chtějí nové auto, ale nechtějí za něj utratit všechny své úspory nebo si dokonce půjčovat. Tento způsob financování může být nečekaně flexibilní a kromě nízkých počátečních nákladů přináší i další výhody. A to jednotlivcům i firmám.

Pořídit si auto na operativní leasing je snadné. Pokud si ho vybíráte u Birne, stačí si prohlédnout dostupné vozy přes web a pak si ten pravý jednoduše online rezervovat – a následně vyzvednout. A pokud přece jen váháte, ukážeme vám, kolik má operativní leasing výhod a proč se vyplatí.

 

1. Nízké počáteční náklady

Hlavním důvodem, proč se tolik lidí rozhodne využít operativní leasing, jsou nízké počáteční náklady. Namísto vynaložení jednorázové vysoké částky za nákup auta stačí platit měsíční leasingové splátky. Jejich výše se různí podle typu auta i zvoleného tarifu operativního leasingu, takže mohou být i překvapivě nízké. Díky tomu je auto na operativní leasing výhodné jak pro firmy, tak i pro jednotlivce.

 

2. Průběžná aktualizace vozového parku

Operativní leasing nabízí úžasnou flexibilitu v oblasti aktualizace vozového parku. Po skončení smlouvy totiž můžete auto jednoduše vrátit a pronajmout si nové. Neboli můžete vždy jezdit moderním autem, které splňuje nejnovější technické a ekologické standardy a které vám vždy dokonale sedne.

 

3. Nehrozí riziko poklesu hodnoty vozidla

Pokles ceny auta je problém, který řeší mnoho motoristů. Sotva auto vyjede z výrobní linky, už prudce ztrácí na hodnotě. A s každým najetým kilometrem jde jeho cena níž a níž. Operativní leasing ale toto riziko přenáší na leasingovou společnost. Nemusíte řešit, za kolik byste auto po pár letech ježdění ještě prodali a můžete si cesty užívat naplno. Pak vůz jednoduše vrátíte a vyberete si jiný – třeba úplně nový.

 

4. Služby a údržba

Další velkou výhodou operativního leasingu je, že zahrnuje servis a údržbu vozidla. Což pro vás znamená méně starostí s autem a nižší administrativní zátěž. Servisní náklady jsou zpravidla zahrnuty už v měsíčních platbách, takže vás nečekají žádné výdaje navíc. A pokud si u Birne vyberete tarif Flexi, budete mít v ceně také také kompletní servis do 50 000 km/rok (pokud najedete víc, snadno si dokoupíte balíček pro vyšší limit).

 

5. Daňové zvýhodnění

V mnoha zemích včetně České republiky vám operativní leasing přinese různé výhody na daních, což se vyplatí zejména firmám a OSVČ. Uplatňovat můžete například odpočet DPH z měsíčních splátek nebo využijete snížení základu daně. V ČR navíc můžete do daňových odpisů uplatnit celou částku měsíční splátky, jelikož je operativní leasing považován za službu (běžný leasing jí oproti tomu není).

 

Vybrat auto

 

6. Administrativní jednoduchost

Správa operativního leasingu je mnohem jednodušší než starost o vlastního auto. Nemusíte řešit technické záležitosti ani administrativu spojenou s vlastnictvím auta. To vše za vás udělá leasingová společnost. Díky komplexním službám od Birne se můžete na sto procent soustředit na své podnikání a osobní život.

 

7. Záruka vás uchrání před výdaji

Pokud je auto ještě v záruce, operativní leasing s tím počítá. Jsou v něm tedy zahrnuty různé záruční opravy a servisy a vy díky tomu ušetříte spoustu peněz. To se vyplatí jak jednotlivcům, tak i firmám, protože vás neohrozí žádné nečekané náklady – vše jde na leasingovou společnost.

 

8. Víte, kolik zaplatíte

S operativním leasingem vždy dopředu víte, kolik zaplatíte. Měsíční částky jsou pevné, takže po následující rok, dva nebo déle (podle toho, na jak dlouho jste uzavřeli smlouvu) budete moci už dopředu počítat s těmito měsíčními náklady. Díky tomu, že jsou v nich zahrnuty i platby za servisy předepsané výrobcem a další základní služby, nebude váš finanční rozpočet operativním leasingem nijak nad rámec zatížen.

 

9. Balíček služeb

Operativní leasing nezahrnuje jen pouhý pronájem auta. Jeho součástí jsou i nejrůznější služby zajišťované leasingovou společností. U Birne najdete několik základních služeb, které jsou součástí každého tarifu operativního leasingu. A pak jsou tu i nadstandardní služby, které si můžete připlatit a jezdit úplně bez starostí. Do základu typicky patří pojištění skel, povinné ručení, havarijní pojištění, dálniční známka po ČR, asistenční služba a servis. U Birne získáte navíc i krytí drobných poškození po vrácení auta až do 5 000 Kč (v nadstandardních službách je zahrnuto krytí do 10 000 Kč).

 

10. Rychlé získání vozidla

Dnes si auto rezervujete, do několika dní už jezdíte. Operativní leasing je v tomto ohledu rychlý, nezatíží vás zbytečným papírováním a nemusíte řešit nic navíc. To se vyplatí jak firmám, které rychle potřebují doplnit vozový park, tak jednotlivcům, kteří se bez auta neobejdou.

 

Vybrat auto

 

Zpět na blog