|

Kdy se vyplatí operativní leasing?

Kdy se vyplatí operativní leasing?

Operativní leasing je skvělým způsobem, jak si pořídit nové auto a nemuset si ho kupovat. Pro podniky, živnostníky i jednotlivce má řadu výhod, přičemž tou hlavní je velká flexibilita a nízké náklady.

 

Pro malé, střední i velké firmy, které potřebují průběžně aktualizovat svůj vozový park, je operativní leasing ideálním řešením. Můžete díky němu pravidelně měnit své auta a vybírat si vždy přesně taková, která odpovídají typu vašeho podnikání. Navíc díky operáku nemusíte řešit pokles jejich hodnoty, nemluvě o zjednodušení účetnictví a daňových výhodách. A jednotlivci zase ocení, že mohou jezdit bez starostí a bez nutnosti utratit všechny životní úspory za nákup auta.

Když nemáte na nové auto

Škoda Karoq - Nové auto

Koupě nového auta je dnes otázkou stovek tisíc až milionů korun. Ne každý na to má a ne každý je ochoten půjčovat si. Osoby samostatně výdělečně činné, firmy i jednotlivci proto mohou využít všech výhod operativního leasingu a „půjčit“ si auto na tak dlouho, jak budou chtít – na pár měsíců, rok, dva nebo tři. Počáteční i průběžné náklady jsou jen pár tisíc měsíčně a v ceně je servis i další služby.

Nikdo přitom neřeší, kdy a kam jezdíte, co autem vozíte a k jakým účelům ho využíváte. Můžete s ním jezdit za klienty i na výlety, na dovolenou i na nákupy. Podle toho, jaký si zvolíte tarif operativního leasingu, budete mít předem určený maximální roční nájezd. Ale u Birne si můžete vybrat i flexibilní tarif bez omezení nájezdu, který vám dá naprostou svobodu.

 

Díky různým doplňkovým službám navíc nemusíte mít těžkou hlavu ani při drobných poškozeních auta, poruše nebo při nutnosti přezutí na zimní pneu – to vše vám Birne může pomoci vyřešit.

 

Peníze které díky tomu ušetříte, tak můžete investovat do rozvoje svého podnikání, případně do svých koníčků či rodiny.

Nulová administrativa

S Birne se o papíry starat nemusíte

Koupě nového auta je nejen finančně náročná, ale často se s tím pojí i spousta papírování – zvlášť pokud si kupujete auto na firmu. Bez dobré účetní se v tom tak můžete snadno ztratit. Předností operativního leasingu je, že administrativa s ním spojená je minimální. Většinu záležitostí vyřešíte online, pak už jen na místě podepíšete smlouvu a odjedete svým vybraným autem.

Ani dál vám žádná nadměrná byrokracie nehrozí. Do konce platnosti své smlouvy už nemusíte žádné papírování řešit. I když pojedete do servisu, fakturu přeposílá přímo leasingové společnosti. A tak jediná administrativní zátěž, která vám zbyde, bude ta příjemná – daňové zvýhodnění.

Méně starostí se servisem

S Birne je servis hračkou

Pokud vás děsí představa, že pojedete do servisu, budete se tam dohadovat s automechaniky a řešit, jestli svou práci neodflinknou, u operativního leasingu můžete být v klidu. Do servisu sice budete muset, protože je potřeba dodržovat intervaly servisních prohlídek vyžadovaných výrobcem auta, ale faktura půjde za leasingovou společností. Případné reklamace vyřešíte na místě a další administrativu pak už opět přebírá leasingovka.

Servisní náklady jsou navíc zpravidla zahrnuty už v měsíčních poplatcích, takže vás opravy typicky nebudou stát nic navíc. A k tomu budete mít jistotu, že auto bude vždy v dobrém technickém stavu.

Zpět na blog